دوربین های مداربسته چه کاربردهایی دارند؟
دوربین های مدار بسته، انواع و ساختار و قطعات متنوع و متفاوتی داشته و با توجه به هدف کاربران و البته ویژگی های محیط، میتوان از آنها در حوزه های مختلف استفاده کرد. به طور معمول، میتوان از این دوربین ها برای زمینه های زیر بهره برد:
- کاربرد صنعتی : غالبا، برای محیط های صنعتی مانند کارخانجات مواد شیمیایی، از دوربین های حرارتی و اسکن خط تولید میشود زیرا در برخی از فرایند ها ، حضور انسان خطرناک بوده و امکان دارد که زیان های جبران ناپذیری به آنها وارد شود.
- بهبود وضعیت نقل و انتقال ها : این تجهیزات میتواند برای حرکت آسان و راحت وسایل نقلیه عمومی مانند مترو ، مورد استفاده قرار بگیرد و در نهایت میتواند امکان بروز خطرات را به حداقل برساند.
- ممانعت از ارتکاب جرم و جنایت : دوربین هایی که برای این منظور مورد استفاده قرار میگیرند، در محیط هایی که احتمال وقوع جرم و جنایت در آنها وجود دارد و یا مکان هایی مانند بزرگراه ها نصب میشود تا از ای طریق، میزان جرم در هر دو مورد کاهش پیدا کند.
- کنترل کردن ترافیک : رایج ترین کاربرد این دوربین ها، استفاده برای کنترل ترافیک مخصوصا در شهرهای بزرگ است که میتواند به نظم در بزرگراه ها و خیابان های بزرگ و عریض کمک کرده و البته با استفاده از آن میتوان پلاک، خودروها را نیز شناسایی کند.
علاوه بر کاربردهایی که در بالا به آنها اشاره شد، این سیستم ها توانایی عکس گرفتن و انتقال عکس به ضبط کننده صدا را نیز داشته و این موضوع میتواند به کنترل بیشتر و موثر تر محیط کمک کند. همچنین، میتوان تصاویر و یا صداهای ضبط شده را روی شبکه یا اینترنت مشاهده کرد. قابل ذکر است که مهندسین، امکان دارد سیستم دوربین های مدار بسته به صورت خلاقانه تغییر داده شده و از آن برای انجام فعالیت های اضافی و جدید استفاده شده و یا متخصصین این حوزه، بخش هایی را به همان دوربین اضافه کرده و کارایی آن را متحول کنند.
تکنسین های دوربین های مداربسته، باید چه مهارت هایی داشته باشند؟
با توجه به اینکه، این دوربین های مدار بسته برای اهداف و مقاصد مشخص و خاصی کاربرد داشته و هرگونه بی احتیاطی در آنها میتواند به خسارات مالی و جانی منجر شده و امنیت ساختمان های مورد نظر را به خطر بیندازد، بنابراین افراد و تکنسین هایی که این مسئولیت را می پذیرند باید ، مهارت ها و توانمندی های خاصی داشته و بتوانند درصورت لزوم یک دوربین را با دوربین دیگر جایگزین کرده و یا آن را ارتقا دهند.
تکنسین دوربین مدار بسته متخصص های هستند که، در سازمان های سیستم های حفاظتی فعالیت مستمر داشته و باید قادر باشند، سیستم های مدار بسته را به طور کامل نصب نموده و در صورت بروز هر گونه عیب و اشکال، به سرعت آنها را شناسایی کرده و مجددا سیستم ها را راه اندازی کند. قابل ذکر است که این متخصصین باید علاوه بر مهارت های ارتباطی خوب، توانایی جسمی و روحیه انجام کار تیمی و آشنایی با زبان انگلیسی، دارای مهارت های تخصصی نیز باشند که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- بررسی همه بخش های اصلی دوربین شامل کابل ها و انواع اتصالات و تشخیص عیوب آسیب های وارد شده و رفع به موقع آنها
- آشنایی با ابزارهای فنی و کارایی آنها
- بررسی تجهیزات مورد نیاز برای کنترل دوربین ها
- بررسی تصاویر گرفته شده توسط دوربین و تعدیل آنها ( در صورت نیاز )
- کنترل انتقال انواع تصویر به بخش کنترل ریموت
- آشنایی با انواع لنز ها و آگاهی از نحوه نصب و کارایی آنها
- توانایی و مهارت تست کردن تجهیزات کنترل از راه دور
- ترغیب کاربران به استفاده از سیستم های دوربین مدار بسته
- توانایی تشخیص تناسب دوربین با انواع محیط
- مهارت و توانمندی در نصب دوربین های فضاهای داخلی و خارجی
- انتقال و برگرداندن سیستم ها به حالت عملیاتی
- شناخت کابل و داکت مناسب برای نصب هر کدام از انواع دوربین ها
- بازرسی سیستم شبکه دوربین ها از زمان آخرین تعمیر
- بررسی کیفیت ضبط و پخش تصاویر
- مهارت عیب یابی دوربین ها و برطرف کردن آنها در کمترین زمان
- گزارش دادن نتایج تمام تست های انجام شده برای دوربین
- کنترل، تنظیم و تمیز کردن لنز دوربین ها از میدان دید صحیح
علاوه بر مهارت هایی که بر شمردیم، این تکنسین ها باید قادر باشند، هرگونه مشکل احتمالی را ، پیش از ایجاد هر گونه خسارت و یا آسیب، پیش بینی و برطرف کنند. ضمنا، نصب این دوربین ها در برخی از سازمان ها و ادارات از اهمیت خاصی برخوردار است و بهتر است که مسئولیت اینکار به افرادی واگذار شود که در این زمینه مهارت و تجربه کافی داشته و در دوره های تخصصی مرتبط شرکت کرده باشند.
افراد علاقمند به شناخت و نصب انواع دوربین های مدار بسته میتوانند، در دوره مدیریت شبکه های دوربین مدار بسته که از طرف شرکت سپهرسیستم برگزار میشود، شرکت کرده و از این طریق با مهارت های لازم برای کار کردن در حیطه آشنایی پیدا کرده و آنها را برای راه اندازی کسب و کار مطمئن و دائمی به کار گیرند. مزیت این دوره نسب به دوره های مشابه موسسات دیگر این است که، شرکت کنندگان آن میتوانند به طور همزمان نحوه کار کردن انواع دوربین های مدار بسته را فرا گرفته و در نتیجه میتوانند کسب و کار موفقی راه اندازی کنند.
همچنین، این شرکت در پایان دوره به همه دانش پذیران گواهینامه مدیریت شبکه های دوربین مدار بسته اعطا میکند که میتوان از آن برای، یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر، آموزش طراحی و نصب دوربین های مدار بسته به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه استفاده کرد. علاوه بر این، مدارک ارایه شده توسط این شرکت معتبر بوده و میتوان آنها را به منظور ارایه به دانشگاه های خارج از کشور، ترجمه رسمی کرد.
چه تفاوت هایی میان نحوه برق کشی ساختمان با سیم کشی دوربین های مداربسته وجود دارد؟
با توجه به اینکه ، هدف از برق کشی ساختمان و سیم کشی دوربین های مدار بسته متفاوت است، به طور قطع، نحوه این دو کار نیز با هم فرق دارد که در اینجا به چند مورد از آنها اشاره میکنیم :
برق کشی ساختمان : اینکار، جز فعالیت های تخصصی بوده که دارای ویژگی های زیر است:
- استفاده از نقشه و مشخص و رعایت کردن استاندارد جای کلید و پریز ها در آن الزامی است.
- برای هر بخش از سیم کشی باید از فیوزی با ظرفیت مناسب استفاده کرد.
- جعبه فیوز باید طبق نقشه نصب شده و تراز باشد.
- کلید ها باید با هم تراز باشند.
- ضخامت و سطح مقطع سیم ها با توجه به کارایی آنها انتخاب میشود.
- برای اتصال سیم ها میتوان از بست استفاده کرد.
- مسیر لوله ها (برای عبور سیم ها) باید توسط دستگاه و با شابلون مشخص شود.
- جعبه فیوز در جا مشخصی قرار گرفته و لزوما باید تراز باشد.
سیم کشی دوربین های مدار بسته: نکاتی که در زیر ارایه شده، نکات کلی بوده و توجه داشته باشید که ، نحوه سیم کشی برای دوربین های مدار بسته تحت شبکه، بی سیم ( وای فای) و آنالوگ با هم تفاوت دارند:
- مسیر سیم کشی باید تا حد ممکن کوتاه و مستقیم باشد تا کیفیت تصاویر دریافتی، استاندارد و قابل قبول شود.
- این سیم ها باید جای کافی برای حرکت داشته باشند.
- هنگام سیم کشی، کابل های جریان بالا نباید در مجاورت سیم های دور بین مدار بسته قرار گیرد.
- نباید برای نگه داشتن سیم ها از بست استفاده کرد.
- این سیم ها نباید آسیب ببینند و حد مجاز چرخش آنها ۹۰ درجه است.
- باید از سیم های برق مناسب و یک آداپتور مرکزی استفاده برای تغذیه استفاده کرد (جریان این آداپتورها با توجه به برند متفاوت است).
- کابل های مورد استفاده ، کواکسیال نامیده میشوند که برای ممانعت از تداخل الکترومغناطیسی و انتقال سیگنال ها کارایی دارند.
- این سیم ها باید روکش دار انتخاب شده و یا در داکت قرار داده شوند تا بتوان آنها را در بین سیم های دیگر قرار داد.
- در صورتی که این کابل ها در مجاورت سیم های برق قرار گیرند مشکلی به وجود نمیاد زیرا به طور معمول، کابل های دوربین در فویل قرار گرفته و به نوعی نویز گیر دارند.
قابل ذکر است که، نکات ارایه شده برای نحوه سیم کشی دوربین های مدار بسته ، جز قوانین و تکنیک های پایه بوده که برای همه دوربین ها کاربرد داشته و موجب میشوند تا تصویر نهایی این دوربین ها ، با کیفیت بوده و بتوان از آن برای اهداف نظارتی ، محافظتی و ایمنی باشد. علاوه بر این، امکان دارد که نوع دوربین ها و کارکرد آنها به هم کمی تفاوت داشته اما لزوما برای نصب و شروع کار باید از همین قوانین مشابه استفاده کرد.
دوربین های مداربسته چه کاربردهایی دارند؟
انواع دوربین های مدار بسته کدامند و هر کدام چه مزیت ها و معایبی دارند؟
ساختار و شکل دوربین های مدار بسته در بین همه دوربین ها مشترک بوده و شامل بدنه دوربین، لنز و بخش های الکتریکی است. با این حال، این دوربین های مدار بسته حساسیت و کاربرد و کارایی متفاوتی دارند و میتوان آن را با توجه به پوشش ، کاربرد و شکل ظاهری و سیگنال به سه گروه مختلف تقسیم میشوند که هر کدام زیر مجموعه های خاص خود را دارند و عبارتند از :
از نظر پوشش
- قاب فانتزی : این دوربین ها، برای فضای داخلی انواع ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته و دلیل عمده استفاده از آنها این است که از نظر ظاهری زیبا بوده و میتوانند جلوه تازه ای به ساختمان مورد نظر بدهند.
- مخفی : به دلیل مخفی بون این نوع از دوربین ها، میتوان دوربین هایی با اندازه های مختلف را انتخاب و در بخش های مختلف یک سازمان و با اهداف مشخص به کار گرفت و جالب است که بدانید، انواع دوربین های مینیاتوری در این گروه قرار میگیرند.
- ضد آب قاب بزرگ : همانطور که از اسم این نوع از دوربین ها مشخص است، قاب و احتمالا لنز آنها ضد آب بوده بنابراین برای فضای باز کارایی دارند.
از نظر سیگنال
- دو منظوره : این دوربین ، به نوعی جز دوربین های آنالوگ بوده و هنگامی میتوان از آن استفاده کرد که ، اتصال دوربین ها به شبکه مستقیم و سیستم مدار از نوع آنالوگ باشد.
- آنالوگ : این دوربین، دارای یک نمونه حسگر الکتریکی است که از آن برای دریافت تصویر و تبدیل آنها به سیگنال الکتریکی استفاده میشود. مزیت این دوربین ها این است خروجی را به یک تقویت کننده میفرستند و از این جهت بسیار کم هزینه و ساده هستند. علاوه بر این، میتوان این دوربین ها را به تلویزیون متصل و تصاویر را مشاهده کرد. قابل ذکر است که این دوربین ها در مقایسه با نسل جدید دوربین های دیجیتالی که توانمندی های فوق العاده ای دارند، رو به افول هستند زیرا کیفیت تصویر آنها چندان مطلوب نیست.
- تحت شبکه (آی پی) : از این دوربین ها، به منظور نظارت و حفاظت از محیط های مختلف استفاده میشود. شیوه کار این دوربین ها به این صورت است که، اطلاعات را دریافت کرده و بعد از تبدیل آنها به اطلاعات دیجیتالی، آنها را به شبکه میفرستد. قابل ذکر است که هزینه های این دوربین، به دلیل بخش های تبدیل کننده دیجیتالی، کمی افزایش یافته و البته پیچیده هم به نظر میرسد. اما، مزیت هایی مانند امکان پردازش تصاویر، کیفیت افزایش یافته تصاویر دوربین ها، انعطاف پذیری شبکه و قابلیت کنترل و یا چرخش دوربین موجب شده تا این دوربین کارایی زیادی داشته باشد.
دوربین های مداربسته چه کاربردهایی دارند؟
از نظر کاربرد و شکل
از این دوربین ها، برای بررسی و کنترل فعالیت های خاص و مشکوک استفاده میشود که به نوعی مانند دوربین مخفی عمل کرده و میتوان نتایج آن را به مقامات قضایی هم ارایه داد. علاوه بر این، این دوربین به واسطه داشتن سایزکوچک، برای مشاهده فرایندهای صنعتی که امکان دسترسی به انها وجود ندارد ، گزینه خوبی است. علاوه بر این، میتوان از این نوع دوربین برای ثبت و ضبط فیلم سینمایی و فیلمبرداری از رویدادهای ورزشی و طبیعی استفاده کرد. همچنین، این دوربین ها برای دید در شب مناسب نبوده و بهتر است در محیطی که نور مناسب دارد ، نصب شوند. علاوه بر این، قیمت این نوع دوربین ها با توجه به توانایی ضبط صدا، رزولوشن، دید در شب و اندازه دوربین تعیین میشود.
غالبا، جنس این دوربین ها از جنس پلاستیک یا فلز بوده که غالبا، نمیتوان از آنها برای دید در شب استفاده کرد اما کیفیت تصویرشان در محیط های کم نور، مناسب و خوب است. علاوه بر این، کیفیت برخی از انواع این دوربین ها مانند دوربین مداربسته بولت در شرایط گرد و غبار بسیار خوب یوده و به سهولت میتوان از آن برای حفاظت استفاده کرد. نکته جالب در مورد این دوربین ها این است که، میتوان از آنها در انواع شرایط سخت و دشوار استفاده کرد و به هیج جهت، این عنوان برایشان انتخاب شده است.
دام : شکل ظاهری این نوع دوربین ها، نیم دایره بوده و با توجه کاربرد و اتصالشان، با عنوان دوربین های حبابی و سقفی (دارای اتصال به سقف) نیز شناخته میشوند. همچنین، این دوربین برخلاف نوع قبلی، چندان برای موقعیت های دشوار مناسب نبوده و غالبا، برای کنترل و نظارت بر فضای داخلی ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد.
این دوربین، امکانات قابل توجهی دارد که موجب شده بیش از دیگر دوربین ها کارایی داشته باشد که از میان آنها به چند مورد اشاره میکنیم:
- توانایی ذخیره دستورات و تغییر آنها
- قابلیت زوم و مشاهده محیط وسیع تر
- سیستم ردیابی اتوماتیک
- دارا بودن سه نوع لنز متفاوت گردان، ثابت و موتورایز ( نوع لنز میتواند بر قیمت این نوع از دوربین تاثیر بگذارد)
- خاصیت ضد ضربه و ضد آب بودن
- امکان کنترل دوربین با استفاده از صفحه کلید RS485
دوربین های مداربسته چه کاربردهایی دارند؟
قابل ذکر است که دو نوع دوربین مدار بسته دام ساخته شده که هر کدام ویژگی های متمایزی داشته و عبارتند از :
مادون قرمز : از نظر شکل ظاهری مانند دوربین دام ساده است اما ویژگی های منحصر به فردی دارد که شامل :
- دارای چراغ های مادون قرمز
- ضبط تصویر در تاریکی مطلق (دید درشب)
- تولید گرما ( این مورد، از معایب این نوع دوربین بوده اما در صورتی که در کنار آن فن کار گذاشته شود، این مشکل بر طرف میشود)
اسپید دام : این دوربین چرخشی بود و دارای ویژگی های زیر است :
- همه مناطق را پوشش میدهند.
- دارای سه نوع پر سرعت، سرعت متوسط و کم سرعت هستند.
- زوم آنها در مقایسه با خود دوربین دام ، بیشتر است.
غالبا، افرادی که قصد دارند برای حفاظت و کنترل محیط کار و یا زندگی خود از این دوربین ها استفاده کنند، ابتدا باید محیط را بازرسی کرده و ویژگی های آن را در نظر بگیرند و سپس، امکانات مورد نیاز برای یک دوربین را یادداشت کرده و از متخصصین این امر برای نصب و راه اندازی آن کمک بگیرند.
شرکت در دوره مدیریت شبکه های دوربین مدار بسته شرکت سپهرسیستم، فرصتی در اختیار دانش پذیران علاقمند میگذارد تا با انواع دوربین های مدار بسته، کارایی و کاربرد و اهمیت شان آشنا شوند. همچنین این شرکت در پایان دوره به همه دانش پذیران و شرکت کننده ها، مدرک مدیریت شبکه های دوربین مدار بسته اعطا میکند که بسیار معتبر بوده و میتوان از آن برای استخدام در مشاغلی که به نوعی به مدیریت دوربین های مدار بسته مرتبط هستند ، مشغول شوند.
علاوه بر این، مدارکی که این شرکت اعطا میکند نیز مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و نوآوری بوده و میتوان آنها را ترجمه و به منظور تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور استفاده کرد که به نوعی روند ثبت نام را تسهیل و تسریع نمود.
دوربین های مداربسته چه کاربردهایی دارند؟
لزوم و دلیل استفاده از شبکه دوربین های مداربسته در محیط های مختلف چیست؟
پیش از این، دوربین های مدار بسته چندان با استقبال مواجه نشده و تعداد افرادی که از مزیت ها ی آن اطلاع داشتند، چندان زیاد نبودند. اما، در سالهای اخیر، لزوم و اهمیت استفاده از این دوربین نه تنها در کسب و کارها بلکه برای موارد خانگی نیز مشخص و اثبات شده است. غالبا، منازل مسکونی که از این دوربین ها استفاده میکنند براحتی میتوانند از محیط خانه محافظت کرده و احتمال مزاحمت و دزدی را به حداقل برسانند.
در حالی که، سازمان هایی که از این دوربین ها بهره میبرند، میتوانند بر کارکنان و محیط کار نظارت و کنترل داشته و در نتیجه بازده آنها را افزایش داده و از خطرهای موجود در محیط و زیان های مالی و جانی ممانعت میکنند. اما در کل مزیت هایی که این دوربین ها برای محل کار و زندگی به همراه دارند شامل:
- جلوگیری از ایجاد هر گونه خطر
- کاهش خطای دید و پوشش همه مناطق مورد نظر
- ایجاد امنیتی که دارای صرفه اقتصادی است
- ترغیب افراد به رفتار صادقانه
- مدیریت و ممانعت از سرقت اطلاعات
- افزایش بازده و کارایی
- کمک به کشف سریع جرم و جنایت
- کاهش ترافیک
علاوه بر کارایی و مزیت هایی که برای این دوربین ها بیان شد، میتوان از این دوربین ها برای اهداف مختلف و متفاوتی هم استفاده کرد که نوع آن به محیط و هدف مورد نظر وابسته است. همچنین، افرادی که به حیطه دوربین های مدار بسته علاقمند بوده و قصد فعالیت جدی در این زمینه را دارند، میتوانند در کلاس ها شرکت کرده و نکات و اصول و تکنیک های لازم برای پرداختن به این زمینه را آموخته و برای استفاده از آنها در محیط های عملی آمادگی کسب کنند.
دوربین های مداربسته چه کاربردهایی دارند؟
چه دوربین هایی برای سازمان ها و خانه های مسکونی مناسب هستند ؟
هر کدام از دوربین هایی که در بخش های قبلی در مورد آن توضیح داده شد، دارای مزیت ها و معایبی هستند که کاربران باید آنها را در نظر داشته و با توجه به هزینه ها و کارایی در مورد انتخاب شان تصمیم بگیرند. به طور معمول ، سازمان ها باید با توجه به نوع فعالیت و حیطه کاری شان از دوربین هایی استفاده کنند که علاوه بر حفظ امنیت محیط و کارشان، بتوانند بازده و کارایی کارکنان را نیز افزایش دهند. علاوه بر این، دوربین های مخصوص سازمان ها باید منطقه وسیع تری را پوشش داده و لنز قوی تری داشته و البته به دید در شب هم مجهز باشد تا بتواند اهداف سازمان ها را تامین کند.
از طرف دیگر، غالبا، دوربین هایی که برای بخش بیرونی خانه های مسکونی انتخاب میشود، لزوما باید ضد آب بوده و به دید در شب مجهز و از نوع مخفی نباشند. علاوه بر این، کیفیت تصویر دوربین ها باید در حد خوبی باشد تا بتوان در صورت بروز مشکل، با توجه به آنها تصمیم گیری کرد. همچنین، باید بتوان این دوربین ها را از راه دور کنترل کرده و البته، باید هنگام نصب آنها، قوانین حریم خصوصی را رعایت کرد تا موجبات نارضایتی همسایگان فراهم نشود.
نظرات خود درباره مطالب سایت را با ما در میان بگذارید و برای خرید یا راهنمایی با ما تماس حاصل فرمایید